Primăria va distribui peste 96 de mii de infografice despre acțiunile şi măsurile care necesită a fi luate în contextul redeschiderii grădinițelor

  • 27/08/2020
  • 0
  • 140 Vizualizări

Primăria municipiului Chișinău, cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății şi Biroului de Cooperare al Elveției, a tipărit peste 96 de mii de infografice, care vor fi distribuite în cele 166 de grădinițe din capitală.

Astfel, directorii, metodiștii, personalul auxiliar şi părinții vor primi informații despre acțiunile, responsabilitățile şi măsurile care necesită a fi luate în contextul relansării procesului educațional.

Primarul general, Ion Ceban, a mulțumit partenerilor pentru implicarea activă și sprijinul oferit locuitorilor Chișinăului.

„Procesul de informare a cetățenilor, încă de la începutul declarării stării de urgență a fost posibil de realizat cu ajutorul dvs., făcând ca informațiile despre măsurile de prevenire și combatere a infecției cu noul virus să fie accesibile în spațiul public”, a menționat Ion Ceban.

Totodată, în contextul redeschiderii grădinițelor, Direcţia generală educaţie, tineret şi sport și Direcţia generală asistenţă socială și sănătate, au instruit angajații grădinițelor pentru implementarea prevederilor ordinului DGETS „Cu privire la organizarea instruirilor on-line pentru asistenții medicali din IET”. La instruiri au participat 146 de asistenți medicali și 162 de directori.

În prezent, de instruiri beneficiază angajații din școli.