INSTRUCȚIUNI: Cum va proceda administrația instituțiilor de învățământ, dacă un elev va fi depistat cu COVID-19. Măștile la școală, condiție obligatorie

  • 25/08/2020
  • 0
  • 75 Vizualizări

Procesul de studii în instituțiile de învățământ publice și private va fi reluat începând cu 1 septembrie curent, cu excepția universităților, iar profesorii și elevii vor trebui să respecte niște reguli stricte.

Potrivit instrucțiunilor aprobate de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, instituțiile de învățământ vor trebui asigurate cu termometre, dezinfectanți și alte produse de igienă. Guvernul va aloca în acest scop 31 de milioane lei.

Totodată, nu vor fi permise careurile și alte manifestații festive.

În spațiile din incinta școlilor și universităților vor fi marcate benzi pentru a delimita distanța între persoane de cel puțin 1,5 metri. Aceeași distanță va fi respectată și între băncile din sălile de curs.

Pentru a evita aglomerația, lecțiile vor începe la ore diferite, iar după caz ar putea fi reduse. De asemenea, va fi adaptată și durata pauzelor pentru aerisirea încăperilor și igienizarea mâinilor.

În incinta instituțiilor, toți vor fi obligați să poarte măști de protecție, cu acoperirea nasului și a gurii.

Zilnic, la intrarea în instituția de învățământ, un lucrător medical va efectua triajul epidemiologic al elevilor, studenților și personalului angajat. În cazul în care cineva din elevi/studenți va înregistra febră sau alte simptome, acesta va fi izolat într-o încăpere special amenajată, iar în cazul elevilor peste 18 ani sau personalului angajat se va anunța serviciul de urgență 112.

Dacă vor fi depistate cazuri de infecție cu virusul COVID-19, întreaga grupă sau clasă va fi plasată în autoizolare pe o perioadă de 14 zile.

Guvernul anunță, de asemenea, că va aloca 105 milioane lei pentru remunerarea cadrelor didactice care vor munci mai mult de la 1 septembrie, având în vedere separarea pe grupe a claselor.