La școală în Germania pe timp de pandemie. O mamă povestește cum se desfășoară activitatea

  • 20/08/2020
  • 0
  • 288 Vizualizări

Oana Moraru este o mămică din România care și-a mutat fiica la o școală din Germania. Aceasta a publicat pe Facebook o postare în care descrie cum se desfășoară orele și ce reguli trebuie să respecte elevii și profesorii.

Sunt în Germania. Vizitez o școală unde rămâne fiică-mea. Toată lumea e pregătită. Toți copiii la școală. Nu mare distanță între pupitre – 1m. Copiii poartă măști doar când se ridică din bancă.

Profesorii țin distanța. Cu mască. S-au testat toți la școală, gratis. Trasee de deplasare a copiilor cu distanță pe holuri. Afară, la joacă, liber. Fără mască.
Nici o excursie anul ăsta sau evenimente cu părinții.

Toată lumea poartă mască în magazine și în restul interioarelor publice. Pe stradă, nu. Lume multă la terase, la fel și în toate restaurantele, care sunt deschise și în interior. Doar dacă te ridici de la masă, înăuntru, pui masca.

Se dezinfectează în permanență peste tot. În hotel, ca la farmacie.

În rest, toată lumea se bucură de viață. Pedalează, face shopping, sport etc. Previzibil și organizat. Comunitar.

Tot avionul din România a fost testat gratis la aeroport. Rezultatele vin în 48 de ore, pe o aplicație, pe telefon. Poți să te plimbi între timp oriunde. Cu regulile pe care le respectă toți. Fără drame, dezbateri și hate inutil. Stat funcțional, adică.