Diploma Ministerului Educației, Culturii și Cercetării a fost decernată tinerilor, care în perioada pandemiei virusului COVID-19 au contribuit la dezvoltarea domeniilor educație, cultură și tineret

  • 15/08/2020
  • 0
  • 121 Vizualizări

În contextul, Zilei Internaționale a Tineretului, ministrul Igor Șarov a decernat astăzi, 13 august, diploma Ministerului Educației, Culturii și Cercetării celor mai activi tineri, care în perioada pandemiei virusului COVID-19 au reușit prin viziune, perseverență și dedicație plenară să contribuie la dezvoltarea domeniilor de activitate din care fac parte. Evenimentul s-a desfășurat în incinta clădirii Guvernului.

 

În mesajul său, ministrul Igor Șarov și-a exprimat admirația și respectul pentru inițiativele și implicarea tinerilor atât la nivel local cât și central. „Voi sunteți o forță și totodată, un model de energie, curaj și talent. Sunt onorat să fiu înconjurat de tineri, să muncesc zi de zi alături de voi pentru a produce schimbarea în domeniile educației, culturii, cercetării, tineretului și sportului. Diploma reprezintă o exprimare a gratitudinii din partea ministerului pentru că în perioadă de COVID-19 ați continuat să activați în beneficiul comunității din care faceți parte, a satului sau orașului și a țării”, a subliniat oficialul.

 

Diploma Ministerului Educației, Culturii și Cercetării a fost conferită următorilor tineri:

Mihaela PETROV – profesor, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, or. Bălți;

Angela SUHIN – profesor, IP Gimnaziul Merenii Noi, r-nul Anenii Noi;

Sergiu OPAEȚ – profesor, Gimnaziul „Ion Creangă”, s. Teleșeu, r-nul Orhei;

Natalia MANEA – profesor, Gimnaziul „Dumitru Roman”, s. Drochia, r-nul Drochia;

Andriano MARIAN – fondatorul Orchestrei Naționale de Tineret din Moldova;

Elvira DRANGOI – membru al Fondului pentru tineri, or. Cahul;

Cătălina CUCU – prezentatoare Radio Moldova Tineret, mun. Chișinău;

Milena MORARI – Rețeaua centrelor de tineret, or. Glodeni;

Liviana FRUNZE – președinte al Consiliului Local al Tinerilor, sect. Botanica, mun. Chișinău;

Andrei FRĂȚESCU – președinte al Consiliului Raional al Tinerilor, r-nul Orhei;

Svetlana SAVIȚCHI – consultant superior, Direcția Tineret a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării;

Grupul de inițiativă „Oameni pentru Oameni” – Inițiativa Împreună Împotriva COVID-19.

Ziua Internațională a Tineretului este marcată anual la 12 august, fiind concepută ca un eveniment al tinerilor, organizat și desfășurat cu implicarea tinerilor pentru orientare, dezvoltare, integrare și promovarea de valori și atitudini sănătoase, având drept scop promovarea, motivarea și valorificarea potențialului creator al tinerilor și totodată sensibilizarea opiniei publice asupra problemelor acestora.