ONU: închiderea școlilor a dus la catastrofa unei generații

  • 10/08/2020
  • 0
  • 73 Vizualizări

Secretarul general al Organuzației Națiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, a avertizat că lumea se confruntă cu o catastrofă generală din cauza închiderii școlilor pe fondul pandemiei de coronavirus, potrivit CNN. Declarația a fost făcută la lansarea campaniei „Salvați viitorul nostru”, pe 4 august.

Dânsul susține că readucerea elevilor în școli și instituțiile de educaație cât mai în siguranță trebuie să fie o prioritate maximă odată ce transmisia locală a virusului este sub control.

Potrivit lui Gutteres, la mijlocul lunii iulie, erau închise școlile în aproximativ 160 de țări, afectând peste 1 miliard de elevi și studenți, în timp ce 40 de milioane de copii au pierdut din cauza închiderii grădinițelor.

”Pandemia Covid-19 a dus la cea mai mare perturbare a educației din toate timpurile”, a declarat secretarul general al ONU, precizând totodată: ”Acum ne confruntăm cu o catastrofă generală în care se irosește potențial uman incalculabil, se subminează decenii de progrese și se exacerbează inegalități deja înrădăcinate”.

„Odată ce transmiterea comunitară a Covid-19 va fi sub control, readucerea elevilor și studenților înapoi în școli și unități de învățământ în cele mai bune condiții de siguranță posibile trebuie să fie o prioritate. Consultarea părinților, profesorilor și tinerilor este esențială”, a mai spus Gutteres.