Asigurarea dezvoltării competențelor digitale a cadrelor didactice din învățământul general municipal și oferirea acestora noi oportunități de dezvoltare profesională – prioritate pentru Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău

  • 07/08/2020
  • 0
  • 218 Vizualizări

Astazi, 6 iunie 2020, s-a dat start sesiunilor de instruire a cadrelor didactice din instituțiile de învățământ primar și secundar, ciclul I și II din municipiul Chișinău.

Perioada:

  • 06 -17 august 2020 vor fi formate cadrele didactice cu un nivel minim de competenţe digitale;
  • 18 – 28 august 2020 vor fi formate cadrele didactice cu un nivel mediu de competențe digitale.

Cursul total de instruire este de 60 de ore, dintre care 16 ore la distanţă – prin Google Meet, iar 44 de ore  va constitui lucrul individual. La cursuri s-au înregistrat 3005 de cadre didactice din 76 de instituţii municipale.  Instruirea formatorilor locali a fost  organizată la distanţă de către formatorul regional Svetlana Golubev, care a fost format în cadrul Clasei Viitorului.

Menționăm că sesiunea de instruire a cadrelor didactice este parte componentă a Programului Național de Educație Digitală pentru Cadrele Didactice din învățământul general și profesional tehnic  a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și implementat de Centrul Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului”.

Scopul Programului Național de Alfabetizare Digitală a Cadrelor Didactice din învățământul general este să asigure dezvoltarea competențelor digitale a cadrelor didactice din învățământul general, pentru a le oferi acestora noi oportunități de dezvoltare profesională, precum și a asigura continuitatea procesului educațional în cazul necesității trecerii lui pe online.