Abateri de la normele stabilite privind lucrările de reparații desfășurate în cadrul instituțiilor de învățământ din capitală

  • 07/08/2020
  • 0
  • 72 Vizualizări

Primarul general, Ion Ceban, a convocat o ședință de lucru cu reprezentanții Direcțiilor de educație din sectoarele capitalei și antreprenorii responsabili de procesul de reparație în cadrul instituțiilor de învățământ municipal, unde au fost audiate rapoartele privind stadiul și calitatea lucrărilor executate. 

Astfel, de către grupul de lucru privind monitorizarea calității lucrărilor, instituit de primarul general, au fost prezentate informații privind încălcările și abaterile de la normele stabilite construcții.

În 30 de școli și grădinițe din capitală au fost depistate abateri la următoarele capitole:

– Nu s-a ținut cont de normele stabilite în caietul sarcini;
– Raportul de constatare tehnică a unor lucrări – lipsește;
– Cheltuieli exagerate la procurarea materialelor de construcții;

Primarul general a menționat că astfel de acțiuni nu pot fi tolerate, iar responsabilii sunt obligați sa asigure transparență a proceselor de achiziții.

„Sunt profund indignat de calitatea lucrărilor executate în unele instituții de învățământ din capitală”, a declarat edilul capitalei.

De asemenea, primarul general a solicitat ca responsabilii să nu semneze actele de recepție a lucrărilor de reparație în instituțiile de învățământ, unde acestea nu corespund normelor sau au fost efectuate necalitativ.

Ion Ceban a declarat ca vor fi inițiate anchete de serviciu, iar persoanele responsabile care se fac vinovate urmeaza a fi sancționate.