Pentru dotarea instituțiilor de învățământ cu dezinfectante și termometre, statul ar putea cheltui 50 de milioane de lei

  • 04/08/2020
  • 0
  • 63 Vizualizări

Toate instituțiile de învățământ, inclusiv grădinițele, își vor începe activitatea de la 1 septembrie curent, speră premierul Ion Chicu. Pentru aprovizionarea acestora cu echipamente de protecție epidemiologică, autoritățile vor cheltui în jur de 50 de milioane de lei. Declarațiile au fost făcute de premierul Ion Chicu în cadrul unei conferințe de presă.

„Sperăm că vom deschide instituțiile de învățământ de la 1 septembrie. Am avut o discuție cu colegii mei de la Guvern privind procurarea echipamentelor și va fi nevoie de 50 de milioane de lei și asta vom face”, a declarat Ion Chicu, specificând că este vorba despre termometre, dezinfectante și dozatoare.

AGORA reamintește că, grădinițele și-au sistat activitatea în luna martie. În acest context, mai multe grupuri de părinți au protestat în centrul municipiului Bălți și Chișinău pentru redeschiderea grădinițelor din cauza numărului tot mai mare de copii care mor în timp ce rămân acasă fără supraveghere.

Precizăm că Ministerul Educației a propus, anterior, șapte modele pentru reluarea învățământului școlar din luna septembrie. În urma discuțiilor la nivel local, între directorii instituțiilor de învățământ, profesori, părinți și elevi, fiecare instituției își va alege și adapta propriu model de activitate.

Pe final de iulie, în studioul AGORA, premierul Ion Chicu se arătă rezervat în convingerea că elevii vor putea reveni începând cu 1 septembrie la regimul obișnuit de studii, așa cum era în luna martie, înainte ca elevii să treacă la învățământul la distanță.

Citește și: Când și în ce condiții grădinițele din capitală și-ar putea relua activitatea. La școli, numărul de elevi în clasă ar putea fi limitat, iar orele – prescurtate

Fă parte din comunitatea AGORA. Susține jurnalismul independent și transparent din Republica Moldova. Avem nevoie de tine pentru a continua să ne facem munca cu dedicație și curaj!