Guvernul va aloca 50 mln de lei pentru procurarea materialelor de protecție în școli și grădinițe

  • 04/08/2020
  • 0
  • 71 Vizualizări

Prim-ministrul Chicu susține că sunt necesare alocare a 50 de milioane pentru procurarea materialelor de protecție pentru școli și grădinițe pentru a putea relua procesul educațional din 1 septembrie. O decizie în acest sens urmează a fi aprobată de Guvern.

Potrivit lui, în acest scop a avut o discuție cu colegii de la Guvern în vederea procurării materialelor de protecție – dezinfectante dozatoare, dar și termometre pentru fiecare instituție, fiecare clasă.

„În aceste scopuri este necesar de alocat peste 50 mln de lei, fapt pe care îl vom face, astfel încât la 1 septembrie, școlile să fie dotate cu aceste dispozitive și consumabile necesare pentru a diminua riscul de contaminare”, a declarat Chicu.

Potrivit premierului, autoritățile își doresc reluarea procesului de studii conform instrucțiunilor pregătite de ministerul Educației, dar și a celor aprobate de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică: „sperăm că o să deschidem de la 1 septembrie instituțiile preșcolare și cele de învățământ general”.