Alte 13 cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 au fost confirmate la angajații din școlile și grădinițele din capitală

  • 27/07/2020
  • 0
  • 73 Vizualizări

În perioada 17-23 iunie, alte 13 cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 au fost confirmate în rândul angajaților din învățământ, din Chișinău. Dintre aceștia, șase sunt din cadrul instituțiilor preșcolare, iar șapte din instituțiile de învățământ secundar. La moment sunt 25 de cazuri active.

„Cât va persista riscul de infectare va fi un program redus de activitate a grădinițelor, activiatea nu va depăși 9 ore pe zi, copii se vor afla nu mai mult de 7 ore”, a precizat vicemprimara Angela Cutasevici.

Amintim că la începutul lunii iulie au fost diagnosticați cu coronavirus primii cinci angajați din școlile și grădințele din Chișinău, un angajat de la o școală sportivă și șase persoane din cadrul liceelor din capitală. Atunci, viceprimara Angela Cutasevici, a spus că din cauza infectării cu COVID-19, cinci instituții de învățământ au fost plasate în carantină.

Grădinițele și-au sistat activitatea în luna martie. Recent, mai multe grupuri de părinți au protestat în centrul municipiului Bălți și Chișinău pentru redeschiderea grădinițelor din cauza numărului tot mai mare de copii care mor în timp ce rămân acasă fără supraveghere.

Comisia Națională pentru Sănătate Publică a extins, vineri, 24 iulie, perioada de închidere a grădinițelor până la 1 septembrie. În cadrul CNESP au fost aprobate instrucțiunile necesare pentru organizarea activității grădinițelor. Acestea urmează să-și adapteze condițiile ca să primească copii de la 1 septembrie.

Precizăm că starea de urgență în sănătate publică, care urma să expire pe 31 iulie, a fost extinsă până pe 31 august.