584 de ani de la prima atestare documentară a orașului Chișinău

  • 20/07/2020
  • 0
  • 140 Vizualizări

Istoric, pentru prima dată, numele de Chișinău a fost pomenit într-un hrisov, întocmit pe data de 17 iulie 1436, astfel reprezentând cea mai veche atestare documentară a Chişinăului. Mai exact, este vorba de o Carte Domnească de Întăritură.

Prin acest act, domnii Țării Moldovei Ilie și Ștefan au dat și i-au întărit lui Oancea-logofăt pentru credincioasa slujbă mai multe sate pe Răut, Ichel și Bâc, între care și Procopinți, Macicăuți și Cozarăuți.

În mod tradițional, această  zi  nu a fost  marcată în oraș. Este o sărbătoare și ne dorim  să devină o frumoasă tradiție a capitalei noastre ospitaliere, care are ușile mereu deschise pentru toți vizitatorii.

Stimați Chișinăueni, în numele Direcției Generale, Educație Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău și al meu personal, Vă aducem cele mai calde felicitări și urări de sănătate cu ocazia atestării documentare a orașului Chișinău.

Vă dorim, ca această zi de sărbătoare să aducă pace, lumină în casele dumneavoastră. Sperăm ca orașul nostru să cunoască o dezvoltare dinamică, direcționată spre atingerea unui nivel de trai cât mai prosper,  să devină mai pitoresc, mai modern, ajungând o capitală europeană.

La mulți ani, Chișinău!