Decizie de ultimă oră! Grădinițele rămân închise până la sfârșitul lunii iulie

  • 13/07/2020
  • 0
  • 71 Vizualizări

Instituțiile preșcolare din Republica Moldova rămân închise cel puțin până pe 31 iulie curent. Un anunț în acest sens a fost făcut cu puțin timp în urmă de către premierul Ion Chicu în cadrul unei conferințe de presă. Decizia a fost luată de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, în contextul prelungirii regimului de stare de urgență în sănătate publică.

Potrivit premierului, grădinițele se vor redeschide atunci când riscul infectării copiilor va fi minim sau chiar zero.

”Păstrăm această decizie până la 31 iulie, deși sunt elaborate toate instrucțiunile. În ultimele zile avem mai mulți angajați de la grădinițe, în special din Chișinău, confirmați cu Covid-19. Nu putem redeschide grădinițele. Înțelegem cât de dificil este pentru părinți, dar după cum am spus, sănătatea copiilor este o prioritate”, a declarat Ion Chicu.

Menționăm că starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită până pe 31 iulie, iar mai multe restricții rămân în vigoare. Astfel, este interzisă intrarea în R. Moldova a cetățenilor străini, cu unele excepții. Cetățenii moldoveni care revin de peste hotare vor fi obligați, în continuare, să stea în autoizolare timp de 14 zile. Cluburile de noapte și alte locuri de divertisment și zonele de agrement rămân închise. De asemenea, nu se permit nunțile, cumetriile și alte festivități indiferent dacă au statut public sau privat.

Pe de altă parte, de pe 16 iulie se redeschid bazinele și sălile de fitness/sport, unde va fi permis accesul în duș și vestiare. De asemenea, activitatea centrelor de reabilitare va fi reluată pe etape.