Trei etape ale concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct în instituțiile de învățământ general și profesional tehnic se vor desfășura în regim online

  • 25/06/2020
  • 0
  • 88 Vizualizări

Pregătirea instituțiilor de învățământ pentru începutul noului an școlar; eficientizarea infrastructurii școlare; organizarea stagiilor de formare profesională a cadrelor didactice care nu dețin competențe digitale; desfășurarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct în instituțiile de învățământ general și profesional tehnic; organizarea reuniunilor metodice republicane și raionale – acestea și alte subiecte au fost abordate de către ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, în cadrul unei ședințe online cu reprezentanții organelor locale de specialitate în domeniul învățământului (OLSDÎ).

Ministrul Igor Șarov a menționat că în scopul prevenirii riscului de îmbolnăvire cu virusul COVID-19, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a aprobat ordinul nr. 573/2020 care prevede desfășurarea în regim online începând cu 24 iunie 2020 a următoarelor etape ale concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct în instituțiile de învățământ general și profesional tehnic: verificarea îndeplinirii condițiilor de participare la concurs, evaluarea CV-ului și interviul.

Totodată, oficialul a solicitat reprezentanților OLSDÎ să asigure demararea procesului de pregătire a instituțiilor de învățământ pentru începutul noului an școlar. 

În context, secretarul de stat în domeniul educației, Natalia Grîu a prezentat reglementările speciale organizaționale privind reluarea activității instituțiilor de educație timpurie și învățământ general elaborate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. „Contăm pe suportul dumneavoastră în definitivarea acestor documente importante pentru demararea procesului educațional în noul an de studii. Așteptăm propunerile și sugestiile Dvs. pentru îmbunătățirea documentelor astfel încât în termeni proximi acestea să fie aprobate”, a subliniat secretarul de stat.

Un alt subiect discutat în cadrul ședinței a fost formarea comenzilor de manuale pentru anul de studii 2020-2021.

Ordinul nr. 573/2020 „Cu privire la organizarea și desfășurarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct în instituțiile de învățământ general și profesional tehnic” poate fi vizualizat aici:https://mecc.gov.md/sites/default/files/ordin_573_din_23.06.2020.pdf .