Grădiniţele din capitală rămân închise până la sfârşitul lunii iunie!

  • 20/05/2020
  • 0
  • 79 Vizualizări

Direcția Educație, Tineret și Sport s. Buiucani aduce la cunoștință că procesul educaţional în cadrul instituţiilor preșcolare publice și private din capitală rămâne suspendat până pe data de 30 iunie, curent, cu posibilitatea de prelungire a termenului în funcție de situația epidemiologică prin COVID – 19.

O decizie în acest sens a fost adoptată vineri, 15 mai 2020, de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.
Viceprimarul municipiului Chișinău, Angela Cutasevici, a anunţat luni, 18 mai, în cadrul şedinţei operative a serviciilor municipale că la redeschiderea instituţiilor preşcolare vor fi stabilite şi puse în aplicare noi reguli şi norme sanitare.
„Actualmente în instituțiile preșcolare se desfășoară lucrări de dezinfectare și renovare, activități necesare pentru o eventuală redeschidere a grădiniţelor", a menţionat viceprimarul capitalei.
În context, primarul general, Ion Ceban, a solicitat responsabililor din domeniu să informeze părinţii despre eventualele decizii care vor fi luate la acest subiect de către Comisia de resort, precum și despre funcționalitatea în continuare a platformei online egradinita.md.
Totodată, din 21 mai, a.c., va începe prima etapă de înscriere a preşcolarilor în clasa I pe platforma escoala.chisinau.md.

Cererile din partea părinţilor vor putea fi depuse online în perioada 21 mai – 19 iunie şi respectiv 22 iunie –  22 august, pentru cea de-a doua etapă.
Platforma „escoala.chisinau.md” și „egradinita.md”, pot fi accesate şi de pe biblioteca digitală, educatieonline.md.