COMUNICAT DE PRESĂ PROIECTUL „EDUCAȚIE ONLINE”

  • 19/05/2020
  • 0
  • 161 Vizualizări

La data de 18 mai biblioteca digitală „Educație Online” a ajuns la numărul prestabilit de aproximativ 2.500 materiale digitale: lecții video, activități interactive, manuale în format pdf, încărcate și stocate pe platformă și partajate prin intermediul canalelor de Youtube și rețelelor de socializare.

Circa 250 de cadre didactice și-au creat un cont gratuit pe site pentru a colecta și organiza diverse resurse digitale care îi vor ajuta să utilizeze eficient materialele video și activitățile interactive puse la dispoziție de către biblioteca digitală.

Lecțiile video elaborate în cadrul proiectului Educație Online continuă să fie difuzate la cei trei operatori de televiziune IPTV din țară: Moldtelecom, StarNet, Arax, precum și la operatorul TV Sat din regiuni: Dondușeni, Drochia și Orhei.

Canalele noastre de Youtube: Educație Online RO și Educație Online RU înregistrează rezultate frumoase: peste 6 mii de abonați și peste 700 de mii de vizualizări ale lecțiilor video în total. Lecțiile noastre video sunt accesate de pe telefoane mobile (63%), de la calculator (28%), tablete (3%) și partajate prin intermediul platformelor Facebook, Viber, Google Classroom, www.studii.md și www.invat.online. Doar în luna mai, site-ul www.educatieonline.md a înregistrat circa 73 mii de utilizatori, nu doar din Republica Moldova, dar și din România, SUA, Ucraina, Irlanda, Marea Britanie, Italia, Rusia, Germania și Spania.