Ministerul Educației, Culturii și Cercetării recomandă desfășurarea săptămânii cu genericul „Republica Moldova este Europa” în cadrul învățământului la distanță

  • 05/05/2020
  • 0
  • 106 Vizualizări

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării recomandă tuturor pedagogilor din țară să desfășoare, în perioada 4 – 8 mai 2020, săptămâna cu genericul  „Republica Moldova este Europa”, în cadrul învățământului la distanță. Această săptămână va presupune inserția în procesul educațional a activităților informale și formale ce vin să completeze finalitățile educaționale generale prin crearea la elevi a atitudinii și respectului pentru pace și unitate în Europa, sărbătorită anual de către comunitatea europeană la 9 mai.

Mesajul didactic al săptămânii cu genericul „Republica Moldova este Europa” va include informații despre simbolurile Uniunii Europene cum ar fi: Ziua Europei, marcată anual la 9 mai, Declaraţia lui Robert Schuman către Franţa şi Germania, care a stabilit fundamentele federaţiei europene, precum și  drapelul, imnul, motto-ul, valuta unică ș.a. În proiectarea activităților de învățare, cadrele didactice sunt încurajate să utilizeze platforma cu resurse pentru desfășurarea Săptămâna Europei care pot fi accesate la adresa https://padlet.com/MinisterulECC2020/nf2bhl1ho10ywb4l .

Amintim că Ziua Europei este celebrată în Republica Moldova al patrulea an consecutiv, în conformitate cu prevederile Hotărârii Parlamentului nr.76 din 28 aprilie 2017.

Circulara_MECC_Saptamana Europei