Stimați directori și directori adjuncți,

Decizia de redeschidere a școlilor pentru anul de studii 2020-2021, în perioada pandemiei de Covid-19, ne face să ne asumăm și mai multe responsabilități, însă, doar prin eforturi comune putem reuși să păstrăm sistemul educațional în siguranță.

Vă mulțumim pentru toată munca și efortul depus până acum, și ne dorim ca fiecare dintre noi să dea dovadă de un comportament responsabil față de sănătatea proprie și a celor din jur.

Vă transmitem 2 documente pe care trebuie să le folosiți pentru a informa părinții și elevii despre noile măsuri de protecție pentru prevenirea răspândirii infecției Covid-19, în drumul spre școală, dar și pe teritoriul instituției.

I. MESAJ PENTRU ELEVI ȘI PĂRINȚI:
1. Citiți cu atenție acest document și faceți cunoștință cu toate regulile și măsurile de siguranță.
2. Transmiteți (oral, tipărit sau e-mail) acest mesaj, oricărui elev și părinte care frecventează școala pe care o conduceți, și nu doar.
3. Folosiți frazele și regulile exact cum sunt scrise în acest document, oriunde comunicați și oriunde puteți informa elevii și părinții despre noile măsuri, care trebuie respectate în școli.
4. Veți vorbi, veți comunica și veți răspunde la întrebările părinților și elevilor, folosind mereu textul din acest document.
5. Sunteți bineveniți să postați textul (fragmente, reguli) din acest document, pe rețele Dumneavoastră de socializare (obligatoriu și pe paginile instituțiilor dvs), pentru ca, și mai mulți părinți și elevi să cunoască măsurile de siguranță în școli.

II. PREZENTARE PPT PENTRU PĂRINȚI:
1. Citiți cu atenție prezentarea și faceți cunoștință cu toate regulile de acolo.
2. Organizați sesiuni online pentru a informa părinții, folosind această prezentare.
3. Arătați/ transmiteți părinților prezentarea pe e-mail sau alte canale de comunicare online.
4. Veți vorbi, veți comunica și veți răspunde la întrebările părinților și elevilor, folosind mereu textul din această prezentare.

Încă odată, vă mulțumim din timp, pentru munca care urmează să fie făcută de dragul și spre binele copiilor noștri.

Aveți grijă de sănătatea Dumneavoastră și a celor din jur. Cu Doamne Ajută!