Asigurarea elevilor din familiile social vulnerabile cu măşti de protecţie

  • 23/10/2020
  • 0
  • 61 Vizualizări

În conformitate cu prevederile Hotărârii nr. 25 din 13.10.2020 a Comisiei extraordinare de sănătate publică a municipiului Chişinău și în scopul respectării stricte a măsurilor de sănătate publică pentru controlul și combaterea infecției cu coronavirus prin respectarea regulilor de igienă respiratorie, purtarea obligatorie și corectă a măștilor de protecție, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău, comunică despre asigurarea elevilor din familiile social vulnerabile cu măşti de protecţie.

Astfel, peste 8500 de elevi din instituţiile de învăţământ din municipiul Chișinău vor beneficia de măşti de protecţie confecționate din material textil.

Menționăm că, purtarea măștilor trebuie să devină o măsură indispensabilă în perioada pandemica de Covid-19, un element de responsabilitate şi solidaritate.

Fiind încadrată în demararea activităților educaționale cu scopul informării elevilor despre necesitatea purtării acestui accesoriu, DGETS în parteneriat cu părinţii a lansat diverse campanii de comunicare în susţinerea portului de măşti.

Reamintim tuturor actanților educaționali despre importanţa unei comunicări publice pro active pentru necesitatea portului de măşti de protecţie, ca element esenţial în controlul pandemiei de Covid-19 şi faptul că pe lângă masca de protecţie, aceştia trebuie să păstreze distanţa fizică, să se spele cât mai des pe mâini și să folosească dezinfectant.